Osmani: BFI kërkon ndihmë dhe duhet ti ndihmojmë!

Zëvendëskryeministri për eurointegrime Bujar Osmani, vlersonë se kreu I BFI-së Sulejman Rexhepi, nuk është kërcënuar, por vetëm se ka kërkuar ndihmë nga ana e qeverisë, sic kërkojnë edhe subjektet tjera. Osmani, thotë se kërkesën, kreu I BFI-së ja ka dërguar qeverisë dhe personalishtë Bujar Osmanit, pasi që ai personalishtë ka negociuar me kreun e BFI-së, që të ndërpriten të lutjet në Xhami, për shkak të pandemisë.

“Mendoj se deklarata është nxjerë nga konteksti. Nuk duhet të bëjmë dramë, nga ajo që ata kërkojnë ndihmë pasi cdo kushë është dëmtuar. Në komunikim të vazhdueshëm jamë me kryetarin e BFI-së. Unë I kamë kërkuar që të mbyllen xhamitë në kohën e pandemisë, dhe ai tani kërkonë ndihmë. Burimë I vetëm I BFI-së janë donacionet nga jashtë për mujain e shenjtë të Ramazanit. Qëndrimi I tyre është se nëse ata nuk mund të sigurojnë mjete tani, imamët e tyre do të mbesin pa rroga”, u shpreh Bujar Osmani.

Kërkesa e tyrë është që të sigurohet rrogë minimale nga subvencionet e qeverisë, thotë Osmani, duke shtuar se kërkesa është në qeveri dhe do të ryshqyrtohet.