Ali Ahmeti i vetmi lider shqiptar i ftuar në takimin shtetror me Papën në presidencë

Lideri i Bashkimit Demokrëtik për Integrim, Ali Ahmëti ka qenë i vetmi lider shqiptar i ftuër në takimin shtetror me papën ne Vilën Vodno të presidentit Ivanov.

Në presidencë ishin diplomatët e huaj në vënd, ministra dhe përfaqsues të kishës katolike në Maqedoni.

Ndryshe sot në Shkup për herë të parë shkeli Papa Francesku ku u përul para shtatores së Nënë Terezë ku mori jehonë të madhe edhe në mediat ndërkombëtare. Papa Françeskun sot gjithashtu e kanë ndjekur mbi 300 gazetarë të huaj dhe të vendit.