Ali Ahmeti nga Tetova: Pas 5 ose 10 viteve presidenca do të frymoj shqip

Bashkimi Demokratik Për Integrim sot mbajti tubimin përmbyllës për rethin e parë të zgjedhjeve Presidenciale të vitit 2019 në republikën e Maqedonisë Së Veriut dhe ajo zgjodhi qytetin e Tetovës për tyë përmbyllur aktivitetin e saj partiak për zgjedhjet presidenciale 2019.

Lideri i BDI Ali Ahmeti falemenderoi aktivistët dhe simpatizantët për pjesmarjen dhe para tyre spjegoi konsensualitetin siç theksoi ai nuk ka qen e leht për tu arit as marveshja e ohrit as rruga nëpër të cilën ne kemi ecur për këto dy dekada me radhë sepse ne zbatonim një dokument të dal nga lufta dhe ja kemi arit që me maturi dhe dituri të bëjm gjithçka çka është e mundur duke mos e humbur qëllimin final theksoi Ahmeti. Dhe për shkak e kësaj dhe në qoftë se do kishim ra pre e politikave ditore nuk do të kishim hapruar suksesshëm theksoi Ahmeti.

Çfar bëjm ne bëjm me përgjegjsi të madhe dhe nuk mund të sillemi si disa lëvizje të vogla që janë mbushur me patriotizëm pas 20 vjetësh dhe duhet guxim për hapa të mëdhej dije që dobia është për të gjithë dhe jam shumë i sigurtë që nuk ka subjekt apo lëvizje qytetare tek shqiptarët që ta shtroj këtë koncept në këtë vend sepse nuk kan kapacitet as intelektual as partiak dhe as njerzor. Këto kapacitete i ka dhën provat që i ka vetëm BDI dhe ne nuk kemi hyrë shkil e shko në ktët fushveprimtarie dhe nëse do e kishte ditur Ali Ahmeti se nuk do e lëvizste një gram çështjen shqiptare unë nuk e bëj këtë theksoi i pari i BDI-së.

Kujtojmë që nga mesnata fillon heshtja zgjedhore ndërsa rethi i parë io zgjedhjeve Presidenciale do të mbahet të dielën më 21 prill ku Garojnë Stevo Pendarovski, Gordana Siljanovska Dafkova si dhe Blerim Reka.