Baca Halil, ju ngjatjeta

I prekur thellë nga qasja injorante e shumë figurave publike ndaj humanistit Halil Kastrati,, më bën të pyes se, çfar bëni ju për skamnorët ?

Kur shiqova zonjën e një mediumit që kritikoi Halil Kastratin kuptova se ajo nuk e kishte hallin me Halil Kastratin por me Besim Dinen, meqë emisioni OXYGEN nuk mbahet në mediat e familjes së sajë.

Nuk kam ç’të flas për ata që kanë rëmbyer gjithçka nga populli kurse ndihmat humanitare i shfrytëzuan për qëllime personale kapitaliste, që kur të vi radha ua numeroj një për një.

Nuk më habit as Berat Buzhala, mbase ai është një nga zhvatësit më të mëdhej të gjithçkaje publike e private.

Është një nga reketuesit më të mëdhej që mba mend Kosova e pas luftës.
Qellimi i tij është të tërheq vëmendjen e opinionit mu si ajo Xhara.

Këta që flasin, në fillim bëjnë mirë të na tregojnë a ndjehen besimtar Islam, nëse po, atëher a e japin zeqatin nga pasuria e tyre maramendëse ?

Baca Halil kur ua hap derën atyre që këta s’ua dinë as fshatin pa dyshim që ngjallë shpresën, ua shpalos dritën në fund të tunelit.

Ata që se kanë atë ndjenjë s’arin ta kuptojnë. Ata janë mirë në luksin e tyre, në oxhaqet e ngrohta dhe barkun plot, për ata drita në fund të tunelit është treni, po po ai treni i juaj që po ua erëson shpirtërat dhe nga friga s’dinë se ç’flasin, fali bac se aq dinë ose paraja ua ka bler edhe shpirtërat, ndoshta kurë në jetë nuk e kanë parë ç’far është skamja.

Ata e kanë lexuar Migjenin por kurë se kanë perjetuar.
Ata se dinë çfar është buka e mykur dhe uji n’vend të qumshtit.
Ata se dinë se si është të bjerë pika e ujit në mes të shtratit nga pullazi.

Ata se dinë as atë ndjenjë kurë pyesin fëmijët a piqet buka oj nënë apo presim kot.
Ata s’kan dëgju zë femije që pyet pse Dielli për ta s’është i ngrohtë.

Kur ata kanë ujë të ngrohtë në familje, një gjygim mbetet i akullt mbi koftor sepse drnjët u kanë mbaruar, ato pak degë flaka i mer shpejt. Fali bac, fali, aq dinë aq bejnë. Baca Halil tu ngjat jeta, këta këtë punë kanë.

Mos i mer për zemre bac, aq dinë aq bejnë. Ugurolla…