Bujar Osmani: Sipas raporteve nuk ka pasur demolim në TKM

Zëvendëskryeministri për Çështjet Evropiane Bujar Osmani në lidhje me incidentin në Teatrin Kombëtar të Maqedonisë të Premten pas festimit të Ditës së Alfabetit Shqip, vlerësoi se nuk duhet krijuar situata për ndonjë debat që mund të tërheqë tensionet ndëretnike dhe beson se nga ajo që mund shihej nga pamjet në disa media, nuk janë asgjë tjetër veç festë me zë të lartë, përcjell FLAKA.

“Ne nuk kemi nevojë të krijojmë parakushte për çdo lloj debati që mund të krijojë tensione ndëretnike. Nëse vërtet nuk ka pasur demolim siç e pamë në raporte, kishte vetëm festë me zë të lartë dhe duhet të konkludonim se nuk ishte zgjidhja më e lumtur për një festë të tillë dhe të mësonim një mësim mbase për jubileun e rradhës”, tha Osmani sonte në emisionin “Top Tema” në TV Tlema, në lidhje me festimin e grupit të tifozëve të “Shfercerat” në TKM.

Sipas tij, nëse kishte gjuhë urrejtjeje dhe demolim, duhet parë nëse organizatori kishte ndërmarrë të gjitha masat parandaluese, por përsëriti, megjithatë, të mos paragjykohej sepse ajo që u pa në raportet televizive nuk ishte gjë tjetër veçse festim me zë të lartë.