Çfarë thotë shkenca për femrat që bëjnë grim?

Sipas një studimi të kohëve të fundit duket se vajzat që trukohen janë më të zgjuara se ato që vendosin të mos e bëjnë atë! Le të shohim pse…
Make Upi është gjithmonë një pasion për gratë, por jo të gjitha janë në gjendje ta bëjnë mirë ose duan të kalojnë disa minuta para pasqyrës në mëngjes sapo zgjohen.

Nga një studim i kohëve të fundit i kryer nga profesori Rocco Palumbo, rezulton se vajzat që bëjnë grim janë më të zgjuara se ato që thonë “Unë kurrë nuk dua të mashtroj veten apo njerëzit duke mbuluar defektet me make up”. Arsyet janë bindëse!

Hulumtuesit morën një mostër të 186 grave për të kryer eksperimentin dhe ato u ndanë në tre grupe të barabarta, të përbërë nga 62 anëtarë secili.

Grupi i parë kërkoi të vinte në make-up dhe të bënte më të mirën.

Në të dytën grupi zgjodhi të dëgjonte një këngë ritmike, ndërsa grupi i tretë vendosi të pikturojë një fytyrë njerëzore.

Gratë pastaj ju nënshtruan një testi të inteligjencës në formën e një pyetësori.

Në fund të eksperimentit u konstatua se gratë që i përkasin grupit të parë do t’i përgjigjeshin më saktë pyetjeve.

Kjo dëshmoi se make upi, përveçse rrit në masë nivelin e vetëbesimit, ajo rrit edhe veprimtarinë njohëse dhe stimulon pozitivisht inteligjencën.

Pra, ju pse vazhdoni të mos trukoheni?

Vendosja e make up është veçanërisht e mirë. Jo vetëm për të përmirësuar pamjen tonë të jashtme fizike, por edhe për të rritur vetëbesimin dhe vetëdijen për bukurinë tonë.

Vendoseni make up-in që të përforconi dobësitë tuaja dhe të pëpiqeni të bëni më shumë për veten. Por, ka edhe një faktor njohës, në fakt sipas studimit, për të kryer dhe kushtuar kohë për veprimin e make up, zonat aktive në trurin e grave nxisin inteligjencën.

Përveç kësaj, fytyra jonë është karta jonë e biznesit, kështu që duke u kujdesur për të dhe duke i dhënë një pamje më të mirë ky është një veprim i këndshëm, e kjo i bën mirë shëndetit tuaj.