D-r Ramis Merko uron Shqiptarët, për 110 vjetorin e Alfabetit Shqiptar!

Një komb është i gjallë vetëm nëse flet e shkruan gjuhën e tij, ne flasim efrymojmë shqip fal të parëve tanë andaj ne sot festojmë trimërin, mundin elodhjen e pashtershme të tyre, sepse ato luftuan për ne, për ardhmërin tonë, për gjuhën dhe kombin tonë.

Me vetë themelimin të Alfabetit të Manastirit, shqiptarët treguan se janë popull i civilizuar, po i afrohen botës së qytetërimit, një alfabet i njësuar ishte fillimi i letërsisë mbarë shqiptare.

Për nder të kësaj feste të madhe kombëtare në emërin tim personal dhe në emër të institucionit që unë drejtoj ju uroj 110 vjetorin, festofshim edhe shumë nëntore të tjera!

Me respekt,
D-r Ramis Merko
Kryetar i Komunës së Strugës