Diaspora shqiptare nuk voton për Rekën, 0 vota në Prishtinë, 1 në Zvicër

Diaspora nuk e ka votuar kandidatin shqiptar, Blerim Rekën për president të Maqedonisë së Veriut. Siç mëson TS, Reka në Prishtinë nuk ka marrë asnjë votë, ndërsa në Zvicër ka marrë vetë 1 votë me këtë dëshmon se shqiptarët kanë kuptuar lojën e tij për president të Maqedonisë.

Ndryshe në diasporë fituese është Gordana Siljanovska nga radhët e VMRO-së duke lënë pas Stevo Pendarovskin.

Nga të dhënat zyrtare të siguruara nga Tetovasot, Gordana Siljanovska ka marrë 348 vota ndërsa Stevo Pendarovski i LSDM-së ka marrë 301 vota dhe më keq është Blerim Reka kandidati shqiptarë i përkrahur nga Ash-ja dhe BESA. me 48 vota.

Sot gjithashtu në Maqedoni kanë votuar të burgosurit dhe të personat e sëmurë.