Edmondi: “Unë, një shqiptar i ushqyer nga Italia, tani do të kthehem duke dhënë bukë”

Edmond Prenga, është një djalë që vjen nga Shqipëria. Ajo Shqipëria e kryeministrit Edi Rama, i cili dërgoi një ekip prej tridhjetë mjekësh dhe infermierësh në vendin tonë për të na ndihmuar të luftojmë Coronavirusin, shkruajnë mediat italiane, përcjellë Indeksonline.

Edmond, 39 vjeç, pronar i furrës Bon Bon, la gjërat e nevojshme themelore për njerëzit në nevojë në ndalueset e parkingut. Me një mesazh: “Nëse ju nevojitet, kjo është për ju”.

Edmondi spjegon arsyen e këtij akti të madh të njerëzimit:

“Kam provuar urinë, kam mbërritur në Itali në 1998 pa lira, i di mirë këto probleme – i thotë ai -. Kështu që vendosa që zarfet t’i lija me bukë, sepse mendova se njerëzit kanë turp të kërkojnë ushqim dhe se do të ishte më mirë t’i lërja atje në njërën anë. “

Njëzet e dy vjet më parë, Italia e priti mirë. Dhe ushqyer. Dhe tani ai dëshiron të përgjigjet: “Ne u rritëm me mitin e Italisë si fëmijë në Shqipëri, kemi ëndërruar të vinim këtu. Marrëdhënia me ju italianët është e fortë – thotë Edmond-. Ne shqiptarët e dimë varfërinë, sot po rimëkëmbet por nuk ka qenë gjithmonë kështu. Unë mendoj se Edi Rama bëri një gjë të bukur, e cila tregon zemrën e madhe të shqiptarëve dhe lidhjen me Italinë .

Ne shpesh jemi sulmuar nga dikush, e di, por në këto situata krize nuk ka dallime në fe dhe etni. Të gjithë jemi të bashkuar. Zona e Piazza Bolonjës gjithmonë na ka trajtuar mirë, është plot me njerëz të rinj dhe të mirë”, thotë Edmondi.

Biznesi i tij, Bon Pan, gjithashtu kryen shërbimin në shtëpi.