Frashër Oseku, then heshtjen me poezi mallengjimi nga diaspora

Veterani i dy luftërave çlirimtare, Frashër Oseku, të kaluarën krenare të popullit të vet dhe të veten personale si veteran i UÇK-së e mban të lartësuar me poezi plot mallëngjim.

Ai, mban në krah emblemën ashtu si nëna fëmijën, por “pa rrugëtim”, madje këtë ish luftëtari-poet e quan “normaliteti”.

Ja poezia e z. Oseku:

“Normaliteti …

E lashë Kosharën të larë në gjak e lotë, duke ujitur barin e thare.

Klithma të shokut luftës, të përpëlitet në shpirt natë e ditë.

Sot e mbaj në krah amblemën,
ashtu si nëna mban foshnjën.
Krenar por pa rrugëtim.

Jemi ata ushtarë
të mbijetuarit e luftes
që heshtim si guri varrit.”