Ganiu: Vazhdojmë me qasjen konstruktive në suaza të projektit për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

“Vazhdojmë me qasjen konstruktive në suaza të projektit për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm

Kënaqësi e madhe të isha i pranishëm në konferencën e organizuar nga organizata Strong Cities Network për të diskutuar rreth fenomenit mjaft brengosës të ekstremizmit të dhunshëm, bashkë me kryetarin e Komunës së Kumanovës z. Maksim Dimitrievski, zëvendës kryetarin e Bashkisë së Elbasanit, z. Ervin Saraçi, koordinatorin kombëtar për Luftën kundër Ekstremizmit të dhunshëm z. Borçe Petrevski, menaxhuesin e projekteve të Rrjetit të Qyteteve të Forta për Ballkanin Simeon Dukiq dhe përfaqësues tjetë të sektorit civil.

Shpreha gatishmërinë e plotë të Komunës së Çairit për thellimin e bashkëpunimit me komuna dhe qytete tjera për harmonizimin e mekanizmave veprues për parandalimin e kësaj problematike serioze, si dhe elaborova masat e deritanishme të ndërmarra nga ne si insitucion, siç janë Qendra Rinore dhe Ekipi për Veprim në Bashkësi që ka përpiluar Planin Lokal Aksional.” – thotë Ganiu