Hapet kopshti për fëmijë në Tuz

BDI
728x90

Sot kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, së bashku me ministrin e arsimit, dr. Damir Shehoviq dhe drejtorin e IPP “Gjina Vrbica” Vuk Stanishiq, bënë hapjen e kopshtit në Tuz.

Gjeloshaj shprehi kënaqësinë e tij për hapjen e kopshtit të ri në komunën e re në Tuz.

“Punimet në kopshtin për fëmijë janë përfunduar në afat të paraparë dhe në mandatin e këtij pushteti në Tuz po ndodhin ndryshime pozitive, si dhe janë paraparë investime të reja” theksoi Gjeloshaj.

“Si ministër dhe si prind e di se çfarë do të thotë ti besohet kujdesja e fëmijës dikujt dhe e di se çfarë presin prindërit nga ne, andaj ne do të mundohemi që pritshmëritë e tyre ti plotësojmë” – u shpreh ministri dr. Shehoviq.

Drejtori i IPP “Gjina Vrbica”, Vuk Stanishiq, shprehi krenarinë e tij që më në fund, nga shtatori i këtij viti, u bë hapja e njësisë edukative “Gëzimi Fëminor” në Tuz, dhe që ky objekt modern do të ngrisë kualitetin e mësimit parashkollor në komunën e Tuzit.

Objekti i sapondërtuar ka 11 dhoma pune të parapara për mbi 200 fëmijë.

————-

Otvoren vrtić u Tuzima

Predsjednik Opštine Tuzi, gdin. Nik Gjeloshaj, zajedno sa ministrom prosvjete dr.Damir Šehović i direktorom predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Vuk Stanišić , otvorili novi izgrađeni vrtić u Tuzima.

Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića u novoj opštini Tuzi, u kome će, kako je rekao „stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim“. On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, rekavši da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, te da su planirane nove investicije.

Ministar Šehovič, je naglasio da „i kao ministar i kao otac znam šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo“.

Direktor predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu „Naša radost“ u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece.

BDI