Japonia përgatitet për spektaklin hapësinor me meteorë

Një raketë e vogël japoneze dërgoi në orbitë shtatë satelitë të vegjël, një prej të cilëve ka për qëllim krijimin e një shiu artificial meteorësh, një lloji fishekzjarri hapësinor.

Ideja e këtij spektakli qiellor të pazakontë ishte e një kompanie të re me qendër në Tokio që krijoi këtë dispozitiv.

Kjo pajisje pritet të çlirojë 400 flluska të vogla që do të shkëlqejnë kur ato të kalojnë atmosferën dhe fillim të vitit të ardhshëm sipër Hiroshimës.

Sateliti ALE, që do të vijë rreth një orbite 500 kilometra mbi Tokë, do të zbresë gradualisht në 400 kilometra gjatë vitit të ardhshëm.