Këto gjashtë shtete të BE-së kërkojnë hapjen e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Ministrat e punëve të jashtme të shteteve të Austrisë, Republikës Çeke, Polonisë, Republikës Sllovake, Italisë dhe Sllovenisë kanë dërguar një letër Presidentit të Komisionit Evropian, Jean Claude Juncker, në të cilën ata mbështesin reformat e procesit të zgjerimit të BE-së, por gjithashtu kërkojnë hapjen e shpejtë të negociatave me Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, raporton Politico.

“Është e vërtetë që procesi aktual i pranimit të Ballkanin Perëndimor përparon ngadalë dhe disi në mënyrë të pabarabartë. Prandaj jemi të gatshëm të angazhohemi në mënyrë konstruktive në përpjekje për të përmirësuar këtë proces. Ne do ta bëjmë këtë duke i mundësuar BE-së të arrijë konsensus mbi hapjen e negociatave për pranimi me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në mars të vitit 2020”, thuhet mes tjerash në letër.

Sipas Politico, letra ende nuk e mbështet në mënyrë të qartë propozimin francez për reformat në procesin e zgjerimit.