Kjo është koreografja shqiptare që u pranua zyrtarisht në “Global Dance Directory” në Paris!

Kemi dëgjuar herë pas herë për shkëlqimin e shqiptarëve nëpër botë dhe po ashtu për gjurmët, të cilat po ruhen me fanatizëm nga ata. Nuk janë të pakta rastet që përmes punës, përkushtimit dhe vullnetit, zëri i shqiptarëve të dëgjohet shumë larg përtej kufijve për tu rrokur me suksesin e për tu njohur pastaj si të zotë në profesionin e tyre. Në këtë valë të kohës që e vulosin vetëm momentet e bukura, ju bëjmë me dije se emrave të famshëm që kanë prekur botën, po u bashkohet dhe Rexhina Çuko. E njohur për pasionin e madh që ka për balentin, të cilit i është përkushtuar me trup e me shpirt, e pikasur teksa punonte me trupën e baletit në ambientet e ‘TV Klan’, bashkëpuntore e ngushtë me Ilir Shaqirin dhe emrat më të njohur të baletit në Shqipëri, me 2 akademi që kanë pasur bujë dhe në prag të hapjes së një tjetre, Çuko na tregon se është pranuar zyrtarisht në “Global Dance Directory”. Ne i urojmë suksese duke shpresuar se do e dëgjomë emrin e saj lart e më lart.