Komisioni i Venecias sapo miratoi raportin për ligjin për përdorimin e gjuhëve

Komisioni i Venecias sapo miratoi raportin për ligjin për përdorimin e gjuhëve.
Në pika të shkurta:
– Komisioni nuk ka mandat për të vlerësuar kushtetueshmërine e ligjit, është çështje e mbrendshme e vendit;
– Komisioni përshëndet zgjerimin e përdorimit të shqipes
– Komisioni vlerëson se përdorimi i shqipes në banknota dhe uniforma të ushtrisë është praktikë në disa vende të botës dhe nuk është në kundërshtim me normat ndërkombëtare;
– Komisioni vlerëson se NDOSHTA për momentin administrata veçanërisht në gjyqsor nuk ka kapacitet për implementim të përpikt të ligjit andaj kërkon që të kemi fleksibilitet në këtë drejtim,
– Komisioni vlerëson se gjobat për mosrespektim të ligjit janë të larta dhe duhen të zbuten.