Komuna e Dibrës paralajmëroi se do të rritet numri i rasteve të reja me Kovid-19

Çdo ditë në Spitalin e përgjithshëm në Dibër paraqiten persona me shenja të dyshimta dhe me simptome të Kovid-19, të cilët pas testimit konfirmohen se janë pozitivë. Pasojat nga Kovid-19 do të rriten me trend frikësues, paralajmërojnë nga komuna në faqen e tyre në Fejsbuk.

Theksojnë se e tërë kjo është pasojë e faktit të pamohueshëm se shumica e qytetarëve nuk janë të kujdesshëm dhe nuk u përmbahen masave mbrojtëse individuale (maska, distanca, dezinfektimi), posaçërisht në ambiente të mbyllura. Në të njejtën kohë nga komuna bëjnë thirrje masat dhe rekomandimet e kompetentëve të respektohen rreptësisht.

“Qytetarë të Komunës së Dibrës, kini kujdes për veten dhe familjet tuaja, virusi është i rrezikshëm, ai nuk është i kapshëm për syrin, por ndikon seriozisht në shëndetin tuaj. Mbrojtja nga Kovid-19 është në duart tona”, qëndron në thirrjen e Komunës së Dibrës.

Në Dibër, me rastin e sotëm të konfirmuar, numri i përgjithshëm u rrit në 103 persona. Betejën me armikun e rrezikshëm e fituan 48, e humbën katër persona, përderisa të sëmurë aktivë janë 51 persona, prej të cilëve shtatë janë të hospitalizuar në SPQ “8 Shtatori” në Shkup.