Kur do të kuptojmë se virusi Korona është eliminuar tërësisht tek ne? Flet ministri Filipçe

Pas dy cikleve pa raste të reja do të dimë që virusi pastrohet plotësisht.Kjo është thënë në një konferencë për shtyp sot nga Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce, duke shprehur besim se situata me koronavirusin në Maqedoni do të ketë një skenar pozitiv.

“Qytetarët duhet të respektojnë të gjitha këto masa. Mekanizmi është që, pas dy cikleve të inkubacionit, ne praktikisht ndiejmë se virusi nuk është më rreth nesh. Pra, ata që janë shëruar janë shëruar plotësisht pas procesit të shërimit dhe nuk janë as në sipërfaqe dhe kjo është logjika pse rekomandohet distanca sociale, pse insistojmë të respektojmë këto vendime, të mos lëvizim jashtë dhe normalisht të mbrojmë kategoritë me rezik“, tha ministri.

Lidhur me blerjen e makinave të frymëmarrjes, ai tha se procedura ishte pezulluar dhe do të rifillohej.