Kush është shqiptari që i solli NATO-n Maqedonisë së Veriut?

Shumëkujt dje i ngeli në mbamendje skena kur para qeverisë së Maqedonisë së Veriut, në ceremoninë e vendosjes së flamurit të NATO-s, shfaqet një person më flamurin e kësaj aleance në duar, dhe pyetja me të drejt shtrohej se kush ishte ky person?

Ai është këshilltari politik i NATO-s në Maqedoninë e Veriut, Blerim Kolalli, i cili sot pikërisht në ditëlindjen e tij, e solli flamurin e kësaj aleance të fuqishme para qeverisë në Shkup, për ta çuar në rrugë pakthim vendin përfundimisht në NATO, raporton Almakos.

Siç mësohet nga shumë burime nëpër koluare diplomatike, politike si dhe nga forcat progresive të vendit, Kolalli mes tjerash ka lujatur një rol shumë të madh në shtytjen e proceseve integruese drejt NATO-s.