Ky shtet po ju ofron shqiptarëve 5 mijë euro nëse ia leni vajzat shtatzëne

Duket si shumë e bukur, por a e dinit se Islanda i ofron meshkujve 5 mijë euro shpërblim nëse ata lënë shtatzanë gratë e këtij vendi? Më shumë se dy të tretat e foshnjeve islandeze janë të lindura nga prindër që nuk janë të martuar me njëri-tjetrin, më konkretisht rreth 67% e tyre.

Në këtë ishull mbijeton shoqëria më feministe në planet, ku me rreth 320.000 banorë në të gjithë vendin, lindshmëria është një problem shumë i madh. Për të rritur këtë gjë, qeveria e Islandës ofron të ardhura mujore në masën e 5 mijë eurove, për të gjithë meshkujt që vendosin të martohen me femrat që kanë shtetësi islandeze.

Kjo shumë jepet pasi pjesa më e madhe e banorëve të këtij shteti janë mbi 40 vjeç dhe vendi po përballet me një krizë të vërtetë demografike. Iniciativa është propozuar nga Presidenti dhe nuk është aspak e re në llojin e saj, pasi edhe Kanadaja e Japonia kanë të tilla programe, ku të rinjtë që kanë dëshirë të martohen me njerëzit e këtyre shteteve dhe të krijojnë pasardhës, marrin si shpërblim shuma të konsiderueshme parash.