Ministri Bekteshi: Të vetëpunsuarit dhe zejtarët do të ndihmohen me nga 236 euro

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi jep sërish një lajm të mirë për ndihmë nga shteti për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme me rastin e virusit Covid19. Sipas Bekteshit shteti do të ndahjë rroga prej 236 euro edhe për të vetpunësuarit dhe zejtarët.

“Me dekretin e ri me fuqi ligjore ne baze te mases per subvencionimin e rrogave, eshte parapare qe edhe mikro kompanite apo me saktesisht zejtaret, te vetounesuarit dhe te gjithe ato qe jane drejtues te kompanive mikro do te kene mundesi te perfotojne nga kjo mase. Pra ne kuader te 250.000 punonjesve edhe berberet, automekaniket, dyqanxhit etj. do te perfitojne paga minimale nga shteti” thotë minitri Bekteshi.