Në vitin 2019 në Maqedoni do të ketë shtatë fundjava të vazhduara

Në vitin 2019 qytetarët e Republikës së Maqedonisë do të kenë shtatë fundjava të vazhduara. Nga gjithsej 11 ditë jopune për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë shtatë lidhen me fundjava, ndërsa këtë vit kishte katër fundjava të vazhduara.

7 Janar (e hënë) Dita e parë e Krishtlindjeve Ortodokse;

29 Prill (e hënë) Dita e dytë e Pashkëve, dita e dytë sipas kalendarit ortodoks;

24 Maj ( e premte) – Shën “Kirili dhe Metodi”;

02 Gusht (e premte) Dita e Republikës;

08 Shtator (e diel) Dita e Pavarësisë, por ditë jopune do të jetë e hëna;

11 Tetor (e premte) Dita e Kryengritjes Popullore;

08 Dhjetor (e diel) Shën Klimenti i Ohrit, gjegjësisht e hëna 9 dhjetor është ditë jopune