Nuk do të ketë rikonstruim të Qeverisë së Maqedonisë

Kryeministri Zoran Zaev nuk është duke planifikuar rikonstruktimin e madh të qeverisë dhe beson se sot Kuvendi do të mbështetet propozimet për shkarkimin e dy ministri Aksel Ahmedovski dhe Adnan Qahil.

“Unë nuk planifikoj, së paku për momentin, rikonstruimin e madh të Qeverisë. Propozimet për të shkarkuar dy ministrave në Kuvend janë vendime nga ana e udhëheqësve të partive politike në qeveri, të cilët kërkuan ndryshim këshillues, deklaroi Zaev.

Ai shprehu kënaqësinë dhe falënderoi bashkëpunimin me dy ministrat dhe shtoi se ai po konsideron që t’i ftojë ata që të përfshihen në shërbimin publik nëpërmjet ekzekutivit.

“Besoj se do të gjejmë mundësi për angazhimin e tyre të mëtejshëm, për të cilin po mendoj. Ka diskutime me dy ish- ministrat. Unë besoj se Kuvendi do ta mbështesë këtë ndryshim”, tha Zaev./Telegrafi/