Osmani: Plani i zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve javën e ardhshme në seancë qeveritare

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, sot bëri thirrje në mbledhje koordinuese me përfaqësues të më shumë institucioneve, me qëllim koordinim, ndjekjen dhe raportimin gjatë zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve.

Plani për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve pritet të shqyrtohet në seancën e parë qeveritare, ndërsa Osmani njoftoi edhe konferencë ndërkombëtare për shkëmbimin e mendimeve, përvojës dhe koordinimit të mbështetjes së zbatimit të gjuhës.

“Zbatimi i Ligjit për përdorimin e gjuhëve paraqet operacion të ndërlikuar dhe të gjerë, për suksesin e të cilit është i domosdoshëm të krijohet një grup pune, trup koordinativ, detyra e të cilit është koordinimi, monitorimi dhe raportimi i rrjedhës së zbatimit të ligjit”, deklaroi Osmani.

Ai rikujtoi afatet e Ligjit për përdorimin e gjuhëve ku institucionet të shumta duhet ta zbatojnë dhe të mundësojnë përdorimin e gjuhës shqipe.

Në koordinim u tha se duhet të përgatitet një plan veprimi konkret dhe të saktë me afate dhe kritere të përshtatshme për zbatim, që do të mundësonte kontroll më të lehtë dhe më të saktë gjatë zbatimit të ligjit.

https://www.facebook.com/bujar.osmani.7/videos/754926778214616/?t=1