Osmani: Sot është histori, 20 vjet pritje për NATO

Kryenegociatori për antarësim të vendit në Bashkimin Europian, Bujar Osmani i pranishëm sonte në emisionin EU Click të TV21, foli për historinë dhe rrugën e gjatë të Maqedonisë së Veriut si shtet kandidat për në strukturën euroatlantike NATO.

“Sot është histori, 20 vjet pritje, 15 vjetë kandidat, 11 refuzime të rekomandimeve të komisionit europian dhe sot pas 11 refuzimeve e hapi derën për hyrje në kapitullin e fundit të aderimit në Bashkimin Europian. Nuk ka qenë e lehtë, por qasja jonë në drejtim të mbylljes së temave politike, si në planet reformuese 3-6-9 dhe plani 18, sot u kurorëzuam me këtë vendim, që shtetit nga nesër do ti jep kahje tjetër”, theksoi Osmani.

kryenegociatori për anëtarësim të vendit në BE, Bujar Osmani tregon se sa herë vendit iu refuzua data për fillim negociatash

Kryenegociatori për anëtarsim të vendit në BE, Bujar Osmani tregon se sa herë vendit iu refuzua data për fillim negociatash

Gepostet von TV21 am Freitag, 27. März 2020