Seanca gjyqësore për rastet “Titanik 2”, “Fortesa 2” dhe “Tarifa”

Në Gjykatën Penale në Shkup për sot janë planifikuar të mbahen seanca gjyqësore për rastet e Prokurorisë Speciale “Fortesa 2”, “Titanik 2” dhe “Tarifa”.

Kurse në rastin “Tarifa” i akuzuari i parë është ish-drejtori i përgjithshëm i kompanisë shtetërore “ELEM” Dejan Boshkovski, si dhe dy persona tjerë.
Në rastin “Titanik 2” që ka të bëjë me parregullsi zgjedhore në zgjedhjet lokale të vitit 2013, të akuzuar janë kryetari i PDSH-së Menduh Thaçi, ish-drejtori i DSK-së Sasho Mijallkov, si dhe ish-anëtarët e KSHZ-së Bedredin Ibraimi, Aneta Stefanovska, Vllatko Sajkovski dhe Sasho Srcev.

Gjykimi për këtë rast ndodhet në fazën e dëshmive, ndërsa sot pritet të dëshmojnë Aneta Stefanovska, Vllatko Sajkovski dhe Sasho Srcev.

Kurse në rastin “Tarifa” i akuzuari i parë është ish-drejtori i përgjithshëm i kompanisë shtetërore “ELEM” Dejan Boshkovski, si dhe dy persona tjerë.

Ata dyshohen për blerje joligjore të sistemeve softverike për nevojat e kompanisë, në vlerë prej rreth katër milionë euro.