Shoqata Çameria Kosovë Dega Austri.

I nderuari kryetar i shoqates Çameria z.Nexhmi Muqiqi.
Ështe nder e krenari per neve,
qe personaliteti juaj,propozohet per deputet ne kuvendin e ri te Kosoves.
Nisur nga vetite morale tuaja,
juve jeni nje personalitet i kompletuar,qe perbeni nje gure themeli ne realizimin e amanetit te deshmoreve te kombit
per realizimin e çeshtjes tone kombtare te pritur ne shekuj nga e gjithë shqiptaria.
Puna juaj e vazhdueshme ne drejtim te kesaj çeshtje ne krye te shoqates çameria,te kosoves i ka dhene nje shtytje perpara ndergjegjesimit te popullit kosoves per realizimin e ketije objektivi madhor.intuita juaj,trimeria dhe modestia juaj ne rruge diplomatike me organizmat nderkombtare,kane qene gjithmone celesi i zgjidhjes problemeve dhe me ato elemente te pabindur qe sot fale devotshmerise se tyre solidarizohen me juve.
Motra jone cameri po renkon perdite,per tu bashkuar me trungun ame,dhe motren tjeter kosoven martire,e ne vazhdim te gjithave trojeve etnike.Ceshtja ne saje te punes tone te panderprerë
Neve gjithashtu falenderojme Mikun tone te madh Ameriken,dhe aleatet tone perendimore,qe na kane dhene vazhdimisht doren e ngrohte ne zgjidhjen e ketije problemi madhor.
O sot,o kur ceshtja jone kombtare eshte ne rend te dites.
Dhe realizimin e kesaj ceshtje e pret me padurim gjithe kombi shqiptar.
Ne kemi besim tek juve Muqiqi se fitorja e juaj,si deputet ne kuvendin e kosoves do jete nje fitore e te gjitheve atyre qe e duan me gjithe zemer Atdheun tone te dashur.
E duan Shqiperine nene si nje nuse te vertete te misheruar me vellen e krenarise,duke u rreshtuar plotesisht me te drejta te plota ,te bashkuar si Komb shqiptar duke na prire perpara flamuri yne kombtar ne porten e madhe te evropes bashkuar.
Duke mos u zgjatur i nderuar Muqiqi ju urojme suksese ne nje fitore te bindur jo vetem per degen e Camerise kosove,por per gjithe krenarine e kuvendit kosoves.
Duke ju uruar suksese,
Sinqerisht me respekt:

Kryetari i deges camerise Austri,

Bajram Rama.