Shtyhet për dy ditë fillimi i mësimit në të gjitha shkollat e vendit

Pushimi i nxënësve të shkollave fillore dhe të mesme do të vazhdojë edhe në dy ditët e ardhshme. Gjysëmvjetori I dytë pritet të fillojë të mërkurën, më 23 janar. Ky është vendimi I Ministrisë së Arsimit me rekomandim të Ministrisë së Ekologjisë si rezultat I ndotjes enorme të ajrit që përfshiu Maqedoninë ditëve të fundit ku koncentrimi I grimcave PM 10 ka tejkaluar pragun e lejuar.

Edhe nga qyteti i Shkupit paralajmëruan masa urgjente dhe rekomandime për uljen e ndotjes së ajrit. Ndër masat kryesore që nisën menjëherë zbatimin është transporti publika falas dhe dyfishimi i çmimit për parking në parkingjet nën ingerencë të qytetit të Shkupit.

Transporti publik i qytetut të Shkupit që nga ky moment ëhstë falas që do të thotë se qytetarët do të mund ti shfrytëzojnë autobusët shtetëror dhe ato privat deri në momentin e uljes së ndotjes së ajrit p[ër të cilën qytetarët do të jenë të njoftuar me kohë. Qyteti i Shkupit ndalon të gjitha aktivitetet ndërtimore në pjesët që janë nën ingerenca të qytetit të Shkupit, ju bëjmë thirrje të gjithë kryetarëve të komunave përkatëse të ndalin aktivitetet ndërtimore që janë nën ingerenca të tyre. Çmimet e parkingjeve të cilat janë nën ingerenca të qytetit të Shkupit nga ku moment do të dyfishohen dhe kjo do të zgjasë deri në momentin kur masat urgjente do të ndalohen- deklaroi Valo Saliu, zëdhënës I Qytetit të Shkupit.

Masat tjera të cilat u paralajmwruan nga qyteti i Shkupit janë: ndwrmarja publike Higjiena komunale vazhdimisht tw pastroj rrugët, MPB-ja të përforcojë kontrollet ndaj subjekteve jurdike të cilët bëjnë shpërndarjn e mallit.