Studentët maqedonas peticion kundër ezanit në Shkup

Deri te qyteti i Shkupit është dërguar një peticion me të cilin do rregullohet siç thonë ato zhurma e cila vjen nga xhamitë të cilat janë afër amfiteatrit të Fakultetit të Shkencave Matematiko-Natyrore dhe kampusit të univerzitetit “Shën Qirili dhe Metodi”.

Ato thonë se ezani i pengon në procesin edukativo arsimor dhe është i padëshirueshëm pasi krijon zhurmë të madhe.

Kjo nuk është hera e parë që maqedonasit ngrihen në peticion kundër ezanit. Rasti i fundit ishte në një fshat të Strumicës ku maqedonasit kishin shkuar dhe sulmuar banorët musliman përshkak të thirrjes së ezanit të sabahut.