Termeti zgjon djalin e varfer nga koma:”NJE FUSTAN, NJE GJILPANË”.Aktivistja dhe nena e tij…

Ne Shqiperi keto dite ka shume iniciativa, organizata dhe fondacione qe po mbledhin para per te prekuriy nga termeti. Ka rene ne sy ne rrjetet sociale, nje vidio kur aktivistja Nertila Haxhia, e njohur edhe me emrin e artit “Lissus Tilka” kerkonte ndihme per gjilperat e nje djali te vafer ne koma,nenen e te cilit e njohu kur po merrte parate e donatoreve emigrante, per te blere ushqime te prekurve nga termeti.Nertila, ka vendosur,te ndaloje blerjen e ushqimeve, dhe te njoftoje donatoret se duhet ti zevendesoje me gjilperat qe i duheshin nenes se varfer, te prekur nga termeti, djali i se ciles ishte ne koma prej nje viti. Duket si nje mrekulli, pasi Nertila, te nesermen ka marre telefonaten e nenes se djalit, e cila e ka njoftuar se i biri ka levizur gishtat pas asaj gjilpere.Me lot ne sy, Nertila ka nisur te mbledhe fonde te tjera, nen iniviativen “NJE FUSTAN, NJE GJILPERE” duke vene ne dispozicion idete e saj e grave bisnesmene te huaja, te cilat vendosen te mbeshtesin bisnesin e Nertiles, Lissus Style Center ne Tirane. Sepse transaparenca e aktivistes ka ngjallur besim tek emigrantet dhe shume te tjere.Ajo ka vendosur qe tu vere” kusht”,cdo donatori dhe bleresi social, qe te marrin ne telefon nenen e varfer, por edhe familjet e tjera qe ajo dorezon fondet,bashke me faturat per cdo qese.Kushti nuk eshte vetem per transparence, por sepse Nertila deshiron qe cdo donator te jete edhe nje mbeshtetes psikologjik per te varfrit e semuret e prekur nga termeti qe ata ndihmojne me para dhe ndihma te tjera. Mund te gjeni vidion ne faqen e fcb te aktivistes,historine dhe statuset e fundit te transparences se iniciatives…

https://www.facebook.com/nertila.marku.5/videos/3138333549527336/?t=0