Tomi nga Lushnja kërkon të bëhet femër: Nuk kam bukë, por më duhen hormone femërore

Ndërrimi i g.jinisë në Shqipëri është ende tabu dhe shumë persona kanë fr.ikë ta pranojnë për shkak të paragj.ykimeve.

Një rast i ngjashëm është edhe i 44-vjeçarit, Tomorr Brahushi.

Ai u birësua në shtëpinë e fëmijës në Vlorë në vite më parë. Tashmë ai jeton në Lushnje i vetëm, pasi prindërit i kanë vd.ekur.

Që prej 2007-ës 44-vjeçari jeton në t.err, pasi nuk ka para të paguajë energjinë elektrike. Ai jeton duke kërkuar lëmoshë, ndërsa fqinjët e kanë ndihmuar gjithmonë.

Pavarësisht vështirësive, ai ka një kërkesë të veçantë. Kërkon që të bëjë ndërhyrje kiru.rgjikale për të ndryshuar gji.ni. Ai nuk ka frikë ta thotë hapur se dëshiron të bëhet grua.

Sipas tij të qenit mashkull i shkakton st.res dhe e ka të nevojshme të marrë ho.rmone femërore.

Për shkak se nuk ka mundësi financiare, Brahushi i ka bërë apel shtetit dhe kujtdo, për ta ndihmuar me fonde, në mënyrë që të kryejë ndërhyrje kir.urgjikale.