Twitter ndihmon Facebook për të bllokuar faqet me “Fake-News”

Rrjeti social, Facebook ka lajmëruar që ka fshirë 783 faqe të rreme që kishin lidhje me shtetin iranian.

Këto faqe po bëni lajm të rreme për të penguar procesin zgjedhur që po bëhet atje. Facebook muajt e fundit është bërë më e rreptë me ‘Fake News’. Përveç me faqet iraniane, ata kanë fshirë faqe edhe në Mianmar , Bangladesh dhe Rusi në muajt e kaluar.

Për t’i mbyllë faqet iraniane, Facebook tregoi se i ka ndihmuar Twitter.