Vitamina B17, “molla e ndaluar” që dikur shëronte kancerin

A keni dëgjuar ndonjëherë për vitaminën B17. Jo? Mos u shqetësoni, ja se ku mund ta gjeni.

Lajthi

Frutat e pyllit

Perime

Mbase kurrë më parë nuk keni dëgjuar për vitaminën B17, por duhet të dini që ka shumë mënyra se si mund të merrni vitaminën madje ajo ekziston edhe në formën industriale.

Amagdalina është përbërësi kryesor i kësaj vitamine, në formën e saj industriale ajo njihet ndryshe edhe si Leatril. Ky përbërës është përdorur deri në vitet 1980 si një kurë alernative kundër kancerit.

Kjo përbërje përmbante cianur, ndaj dhe vitamina B17 u ndalua të përdorej sidomos në formën e saj industriale.

Në atë kohë për atë që punonin për të gjetur kurën ndaj kancerit, ndalimi i vitaminës B17, ishte një vendim kontrovers.

Më pas u zbulua se Leatrili ishte shumë efektiv për ndalimin e zhvillimit të qelizave kancerogjene.

Shumë studime tregojnë mbi efektet e kësaj vitamine kundër sëmundjes së kancerit. Nga ana tjetër shumë studime ishin përqendruar mbi anën toksike të vitaminës, këto studime synonin të zbulonin sasinë e Leatrilit që do të duhej për të vrarë dikë.