Zaev nga Shuto Orizare: Do të riorganizoj qeverinë, do të shfuqizoj ministrat pa protofol

Ne do të ndërtojmë një qeveri edhe më të organizuar dhe më transparente, e cila do të punojë për popullin, për të promovuar të drejtat e të gjithë qytetarëve, tha sonte kreu i LSDM Zoran Zaev në takimin e zhvilluar në komunën e Stuto Orizares.

Ne do të shfuqizojmë të shtatë ministrat pa portofol, të cilët dhanë rezultate, por nuk kemi pasur kapacitetin e tyre për shkak të infrastrukturës, si ministri pa portofol, por do të krijojmë agjensi, drejtori që të punojnë edhe më shumë, tha Zaev.

Zaev theksoi se BDI nuk i pëlqen shkalla e rritur e hapjes dhe transparencës dhe kjo është arsyeja pse ajo parti kalon në opozitë pas zgjedhjeve.

– Ka disa parti që ishin në qeveri dhe atyre nuk u pëlqen transparenca e tillë, njëra prej tyre është BDI, kjo është arsyeja pse ajo parti do të shkojë në opozitë. Për shkak se nuk kemi kohë të presim, duhet të jemi plotësisht të përgjegjshëm. Do të ketë transparencë të plotë për të gjitha shpenzimet personale për secilin ministër. Një herë në katër muaj, do të ketë një ditë të hapur për qytetarët në mënyrë që ata të vijnë dhe të zgjidhin problemin e tyre, përfundoi Zaev.